Rejs væk fra vinterkulden uden bekymringer for din computer

Vinteren er over os, temperaturen er faldet til lige omkring frysepunktet og inderst inde ønsker man sig ned til de varme lande, hvor kroppen kan blive varmet godt op, og ikke mindst få lov til at slappe af i solen. 

Hvem drømmer ikke om at lægge sig til rette ved poolen eller stranden med en god bog i hånden, en podcast i ørerne eller med en god film på computeren. Her kan du for alvor få slappet af og komme helt ned i gear, hvilket kan være utroligt vigtigt for kroppen, hvis du har meget at se til i hverdagen.

Undgå uvedkommende gæster på ferien

Men selv om det kan være rart at lægge sig godt til rette med en god bog eller film på computeren, kan der også være ulemper, som gør, at ferien tager en ærgerlig drejning.

Hvis først man har taget computeren med på ferien, kan der være en risiko for, at uvedkommende gæster bevæger sig ind på computeren og overtager de data, der måtte være på computeren. Kontooplysninger, personlige oplysninger og kontaktoplysninger kan gå tabt, hvis først en internethaj, bevæger sig ind på din computer.

Hold din computer opdateret

Lige som vi hjemmefra sørger for at have en rejseforsikring, et blåt sygesikringskort og et gyldigt pas, kan det være en god idé at sikre sig, at man også er dækket ind, når det kommer til computerens sikkerhed, så man undgår ubehagelige oplevelser på ferien.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du løbende sørger for at opdatere computerens styresystem, så du gør det mere besværligt for hackerne at komme ind på computeren. Derudover råder de også computerbrugere til at opdatere de programmer, man måtte have liggende på computeren og samtidig installere et antivirusprogram på computeren.

Så hvis du går og drømmer om en tur til varmere himmelstrøg, og har planer om at medbringe din computer, kan det være en god idé at tjekke, om den er klar til lukke uvedkommende gæster ude.

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk