3 rejsetips til din næste ferie i Danmark

Efter en af de mest solrige somre i mands minde sidste år, er der mange, der overvejer at holde deres sommerferie i Danmark i år. Der er allerede foretaget 17 % flere feriehusbookinger end samme tid sidste år, viser tal fra Danmarks Statistik.

Hvis du er en af dem, som stadig går med overvejelserne, om du vil holde din ferie her i landet, eller stadig overvejer at rejse sydpå, for at være helt sikker på sol og varme, kommer her 3 forslag til, hvordan en lækker ferie i Danmark kunne se ud.

Storbyferie

Besøg en af Danmarks største byer, Aarhus, Odense eller København og få alverdens oplevelser samlet et sted. Her er masser af ting at tage sig til, uanset om du er til shopping, kunst og kultur, natteliv eller vil have fede og hyggelige oplevelser med familiens mindste medlemmer.

Heldigvis er Danmarks fire største byer ikke større end, at du nemt kan komme rundt. Så lige meget hvad du gerne vil se og opleve, kan det lade sig gøre i en af Danmarks 3 største byer.

København

På grund byens arkitektur, sine mange parker og grønne områder, gourmetrestauranter, kultur og brede cykelstier, er København flere gange blevet kåret som ”verdens bedste by at leve i”. Som turist i København vil du opleve at alt, hvad du gerne vil opleve, nemt kan lade sig gøre, da alle attraktioner og seværdigheder ligger koncentreret om selve bykernen.

Samtidig er der masser af arrangementer, forlystelsesparker og mange andre ting, som passer perfekt til familiens mindste medlemmer. Derfor er København perfekt sted for familier, par og venner at tage en storbyferie – og skove, hav og strand ligger maks. 10 minutter fra byens centrum så der er noget for enhver smag.

Aarhus

Aarhus byder på en fed blanding af ungdommens energi og stærke traditioner. I Aarhus er du hele tiden i gåafstand til både skov, strand, havn og byliv. Og på cykel er du aldrig mere end 15 minutter væk fra nogle af disse ting. Samtidig er Aarhus blevet kåret til Skandinaviens shopping by nr. 1.

Så med shopping, masser af kendte museer og kulturliv og en skøn kombination af moderne nybyggede områder f.eks. den nye havn, i kontrast til nærliggende natur og den gamle bydel, vil du uden tvivl få en uforglemmelig oplevelse, hvis det er her du vælger at tage på ferie til sommer.

Odense

Odense er historier og charme i verdensklasse. Hjembyen for hele Danmarks H.C. Andersen, er også hjemsted for masser af specialbutikker, hyggelige markeder og masser af grønne oaser. Og, hvis du først er taget til Odense, er der utallige smukke ture til slotte og naturområder på resten af Fyn, som du burde udforske nu du er i nærheden.

Derfor kan du skræddersy en blanding mellem historisk byferie, sammen med idyllisk landliv, hvis det er her din ferie skal gå til, til sommer.

Naturferie

Hvis du er til ferie i det fri, og gerne vil opleve det smukkeste Danmarks natur har at byde på, er Bornholm et perfekt sted at starte.

Med sin unikke natur, hvor øen, som består hovedsageligt af granit, skaber smukke kontraster, hvor blåt vand slår mod den solide granit som er dækket af grønt og skov, gør at denne ø er ideel for jer, som elsker den rå natur.

Samtidig skaber den unikke natur også smukke omgivelser for øens mange seværdigheder. Her kan man opleve borgruinen Hammershus og de mange rundkirker, og de er virkelig et smukt syn om sommeren, med sine grønne uberørte omgivelser.

Ren afslapning i romantiske (og regnsikre) omgivelser

Hvis du gerne vil være tæt på natur, byliv og være sikker på at den (gennemsnitlige) danske sommer ikke ødelægger dine ferieplaner, så er Danmark kendt for sine mange muligheder for kroophold, spaophold og muligheder for ultimativ selvforkælelse.

Man kan aldrig vide sig 100 % sikker på, at det danske vejr opfører sig som sidste år. Derfor bliver det mere og mere populært, at tage på kortere ophold på en af Danmarks mange kroer eller spahoteller. Fælles for disse steder er at forkælelse og dit velvære altid er i højsædet.

Nok mest forbeholdt par, kan en tur på spahotel være den perfekte måde at stresse totalt af, hvis man ikke har tid til en ferie på flere uger. Her bliver du forkælet med lækker mad, personlig pleje og totalt afslapning. Og så skulle romantikken og den gode oplevelse være sikret!

Prøv kinderæg shots

Det er ofte ikke særligt tiltalende på en date at drikke shots, men her er kinderæg shots dog en af de spændende muligheder, hvor du kan få shots som faktisk smager lækkert, og som dig og din date kan afprøve sammen.

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk