DE GRÆSKE ØER – HVILKEN SKAL DU VÆLGE?

Grækenland har et overraskende stort antal øer, der er ideelle til udsøgte ferier. Fra Santorini til Kreta, Rhodos til Korfu, venter Grækenlands smukke øer bare på at byde dig velkommen. Besøgende på de græske øer kan baske sig i det saligt varme klima, og øerne er fremragende til strandeventyr. Med masser af flotte sandstrande at nyde solen på er det ikke overraskende, at de græske øer går hånd i hånd med vandsportsaktiviteter. Var det noget med en sejltur rundt om de græske øer?

At vælge bare én ø kan være vanskeligt. De græske øer er kendt for deres fest-vibes, og hvis ikke Ios eller Zante, så vil Mykonos måske friste dig.

 

De græske øer - her Santorini

Strande er Grækenlands varemærke

Hvis du rejser til de græske øer, gør du det sandsynligvis for sol, sand og surfingens skyld! Stranden er central for en ferie til Grækenland. Hvis du leder efter de luksuriøse strande, er øen Santorini stedet for dig. Santorini har mange mørke sandstrande med palmeparasoller og liggestole. Kamari Strand og Perissa Strand er to af de mest populære valg med strandbarer og restauranter lige i nærheden.

Hvis du vil hen et sted lidt væk fra turismen, er Paros perfekt. Korfu er den bedste græske ødestination, hvis du leder efter familievenlige kyster. Det varme, lavvandede hav og bløde sand på Agios Georgios og Agios Ioannis vil være et paradis for alle slags mennesker.

Zakynthos byder på vandsport, dykning og bådture. på sandstrande som Banana og Agios har du mulighed for at prøve vandski og paragliding, mens stenrige bugter som Porto Koukla og Keri Caves har deres egne unikke egenskaber.

 

Maden er bedre end sit rygte

Hver af de græske regioner har små variationer i deres græske madtraditioner- og opskrifter. Du vil helt sikkert lægge mærke til dette på en rejse til de græske øer. Friske salater er en god måde at starte på, så stil den værste sult med oliven og grøntsager dækket med frisk feta. Top din salat af med en moussaka, eller prøv noget helt nyt med Bourdeto. Denne fiskeopskrift er en Korfu-tradition. Skyl det hele ned med en græsk rød- eller hvidvin. Ouzo er en aperitif, der er favoritdrinken i hele Grækenland. Nyd et glas ouzo på en lille café som tilbehør til en lækker appetitvækker.

Græske taverner er den ultimative frokostdestination. Mærk den lokale atmosfære ved at smage på de lokale favoritter og skaldyrsspecialiteter fanget samme morgen. Vil du opleve en eksklusiv kulinarisk aften på en græsk restaurant, skal du finde en Estiatorio. Udover det, så er de også kendt for at have nogle helt særligt gode vine. Her er en vinguide som du kan bruge på din ferie, hvis det er noget du går op i.

Maden i Grækenland

Er du til fest?

Selvom de græske øer er rolige, solskinsfyldte havne i dagtimerne, vil de fleste øer summe af musik om aftenen. Uanset om du er til højlydte og livlige nætter, eller rolige med stearinlys, er der masser af valg på de græske øer.

Mykonos, Korfu, Ios og Zakynthos er alle skønne kandidater til et natteliv, der rykker, mens en af de mere stille øer som Santorini, Rhodos eller Kreta vil passe familier og par, som søger at undgå de støjende klubber og pubber.

Rejse du med eller uden børn?

De græske øer har masser af vand- og forlystelsesparker, men der er så meget mere for børnene at nyde og opleve. Øerne har et stort antal historiske attraktioner, der ikke kun er smukke at se på, men også lærerige – og, vigtigst – sjove at udforske! En tur til Rhodos giver børnene et indblik i fortiden, og når du har udforsket historien bag, kan de små gå på opdagelse ved øens strande. Pak en madkurv til stranden, eller tag på en af strandtavernerne for et traditionelt måltid. Kretas historiemuseer tilbyder flere muligheder for at lære om Grækenlands historie. Naturhistorisk Museum eller Cretaquarium i Iraklio er lærerige oplevelser i sig selv. Derudover så kan du, hvis dit erhverv er guide bruge et planlægningsværktøj til privatskoler som redskab din planlægning.

 

Par på udkig efter en strandferie bør tage til Zakynthos’ sandstrande. Øens nordlige strækninger er uberørte naturområder, perfekte til vandreture, cykling og svømning. Par, der kan lide god mad, finder det bedste inden for det græske køkken på Kreta. Frisk kød, lokale ingredienser og spiritus udgør nogle af de ideelle spisemuligheder, der er, når du tager til Kreta med din nærmeste. Koufonissia er din græske ødestination, hvis du søger fred og ro. Slap af i en af øens hvidkalkede hytter efter en morgen på stranden. Du og din partner kan lære hinanden lidt bedre at kende på denne rolige ø. Andros-bjergene er fremragende til de rejsende, der elsker vandreture. Fra udfordrende stier til nemme gåture giver Andros-bjergene en fortryllende udsigt over regionen.

De græske øers skønhed er uovertruffen overalt i verden. Uanset om det er en familieferie eller en romantisk strandferie, så er jeg sikker på du finder et rejsemål i Grækenland der opfylder dine ønsker og behov.

Aktiv ferie, mulighederne er mange

Strandene er naturligvis de græske øers bedste sted at starte, men der er meget mere ved de græske øer end bare sol, sand og surfing – selvom ingen påstår, det ikke er godt i sig selv!

Kreta er fremragende til vandreture. Den vestlige halvdel af øen er kendt som en vandrers paradis. Her finder du nemlig en række tværgående stier at udforske. Santorini er også en god ø til vandreture. Stig fx op på toppen af Nea Kameni, en aktiv vulkan, og føl jordens rå styrke.

Hvis historiske oplevelser er på din ønskeliste, er Rhodos et ideelt rejsemål. Rhodos er den græske øhistories hovedstad og hjemsted for Kolossen på Rhodos, et af de syv vidundere i den antikke verden. Hvis du er på besøg på mindre græske øer som Kos eller Milos, er en ATV-tour en fantastisk måde at se hele øen på.

Aktiv ferie på de græske øer

Kulturrejse, hvor skal du starte?

Historieelskere vil nyde at opleve de gamle kirker og monumenter på Mykonos. Selvom den også er kendt for det vilde natteliv, giver Mykonos sine besøgende et utroligt indblik i fortiden. Det 15. århundredes kirke Panagia Paraportiani er en af perlerne på øen.

Korfu har også en god andel af historiske monumenter, for eksempel den Gamle Fæstning og Aggelokastro. Det imponerende middelalderlige slot, som ligger på toppen af en høj klippe, tilbyder turister en enestående udsigt over Korfu.

Læs mere om kulturrejser til Grækenland.

Få inspiration til din rejse

Med maleriske ferier, kun en kort flyvetur væk, byder de græske øer på en række feriemuligheder fra lejligheder med slevforplejning til altomfattende hoteller. Ikke to græske øer er ens. Hver ø har sin egen unikke charme at tilbyde besøgende. Du kan slappe af blandt gamle ruiner, derefter tage til Ios eller Zante, hvor festerne aldrig stopper, og hvis du leder efter smukke Blå-Flag-strande og solskin, vil du elske Kreta.

Lad romantikken blomstre

Der er ikke noget som en romantisk tur til de græske øer, og hvis man er et par, så kan man med fordel få nogle romantiske oplevelser sammen, med deres lækre græske mad, og noget hed sex i de varme sommernætter (ja, spice sexen op med en dildo eksempelvis) og se hvad der sker.

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk