DYKKERFERIE I EGYPTEN

Egypten er kendt for meget gode forhold for en dykkerferie, og skal du rejse til Egypten for at dykke, er der flere steder at vælge imellem – også hvis du ”bare” vil nøjes med at snorkle. Blandt de mest kendte rejsemål i Egypten er Sharm el Sheikh, Dahab og kysten ved rejsemålet Hurghadas.

Oplevelser under og over vandet

Ras Mohammed nationalpark der ligger lidt uden for Sharm el Sheikh på Sinai halvøen i Egypten, har et fantastisk undervandsliv som er en stor oplevelse både for erfarne dykkere, men i høj grad også for almindelige turister der vil snorkle. En helt ideel rejsegave på ferien kunne være sådan en tur med alt betalt.

Længere mod nord på Sinai halvøen finder man det kendte rejsemål Dahab, som oprindelig var et sted for backpackers, der rejste til Dahab for at nyde den afslappede stemning og den fine dykning. En udflugt til Dahab i Egypten er derfor ikke kun en oplevelse under vandet.

Hurghada – bedst i udkanten

Hurghada som måske er det rejsemål i Egypten der er mest kendt blandt danske turister, byder også på fin dykning og snorkling, selvom de mange koralrev efterhånden er medtaget på grund af de mange turister. Derfor vil du opleve at var du i Hugardhada for 10 år siden, skal du i dag længere væk fra turistcentrum for at snorkle. Et par tips hvis du rejser til Hughada er at bo i byen Safaga der ligger ca. 45 minutter i bil fra lufthavnen i Hurghada. Her er der fine forhold for snorkling og Safaga er i øvrigt ligesom Dahab kendt for windsurfing.

Et andet mindre kendt rejsemål i Egypten der tilbyder fine dykkerforhold er El-Quesir, også her finder du et langt mindre antal turister end i Hurghada.

Sikkerhedssituationen i Egypten

I skrivende stund (september 2017) advarer Udenrigsministeriet i deres rejsevejledning for Egypten om, at der er stor risiko for terrorangreb i hele landet. De fraråder ikke rejser til turistområder som Sharm el-Sheikh, Dahab og Hurghada, men opfordrer dog til at man udviser forsigtighed.

Vær påpasselig med hvad du spiser i Egypten

Det er ikke farligt at spise maden i Egypten, men du skal dog være påpasselig med hvem der tilbereder din mad, da det ikke er alle steder og boder der har rendende vand, hvilket gør at rengøringen ikke altid er den bedste. Men på resturenter er der rig mulighed for at få et lækkert måltidmad, og der er rig mulighed for at få nogle lækre smagsoplevelser, uanset om du er på ren charterferie med familien eller om du vil på en mere aktiv mere med en masse træning. 

 

Vil du rejse til andre eksotiske lande for at dykke?

Hvis du elsker at rejse til eksotiske lande for at dykke, så overvej en sri lanka rejse, hvor du tager hele familien afsted. Hvis du rejser til sri lanka, så kan du forvente en lige så god varme som du oplever i Egypten og så er det helt fantastisk at rejse rundt i sri lanka med familien grundet at deres befolkning er utroligt glade for børn. Derudover så er deres seværdigheder også tæt på hinanden, hvilket betyder at man kan opleve utroligt meget uden at skulle rejse hele landet rundt. Når man dykker og snorkler i sri lanka så er der rig mulighed for at se deres undervandsliv som er noget af det mest imponerende i verden.

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk