Få en afslappende ferie – selv med en baby

Det er meget normalt ikke at orke at rejse med sin baby de første par år, da en rejse så ville være forbundet med mange rutiner, bleskift og søvnløse nætter. Det er dog ikke umuligt at tage ud at rejse på en afslappende måde med en baby, og her læser du, hvordan det kan komme til at ske.

Undersøg på forhånd

Det første, du skal gøre, er selvfølgelig at overveje, hvor I skal rejse hen. Måske I er ude efter sol, varme og afslapning ved stranden eller poolen. Det kan også være, I har mere lyst til en storbyrejse, eller en vandrerejse, hvor der skal opleves en masse natur.

Det afhænger selvfølgelig af rejsetypen, hvad I helt konkret skal være opmærksomme på og undersøge på forhånd. Men vigtigt er det dog, at I undersøger, de områder I har valgt rejse til. Det er oplagt at tjekke hoteller eller ferielejligheder på forhånd, så I er helt sikre på, at stederne er babyvenlige.

Selvom det er noget, mange frygter, når de får børn, kan det være en god ide at booke et værelse på en familie- eller børneresort. Det kan lyde som et mareridt i nogles ører, men faktum er, at det bare er super godt for børnene og babyerne. Der er nemlig altid legekammerater, og poolområderne er altid indrettet til børnene, så de kan lege løs i flere timer med skrig og skrål.

Overvej at rejse med venner eller familie

Jo flere hænder der er til at tage sig af den lille jo bedre. Det siger sig selv, at hvis I rejser 4 voksne i stedet for 2, så er der flere, der kan hjælpe til og sidde med baby, mens de andre hygger sig eller slapper af.

Det er oplagt at rejse med familien, da de højest sandsynlig kender jeres lille guldklump yderst godt. På den måde er babyen tryg ved dem, og de har lettere ved at aflaste og hjælpe til. Forestil dig, at mormor eller farmor sidder med jeres baby og hygger, mens dig og din partner tager 1 time nede ved stranden, hvor I bare bader og slapper af.

Hvis I er blevet enige om at vove jer ud på en rejse med jeres lille baby, så køb billige flybilletter og undgå at bruge en hel formue på rejsen. Jo tidligere I køber, jo billigere er billetterne som udgangspunkt.

Godt udstyr gør det hele lettere

Når I skal rejse med baby, skal man ikke undervurdere, hvor meget det kan hjælpe at have godt udstyr med. Oftest har resorter, der er børnevenlige, baby- og børnesenge til rådighed inde på værelserne.

En god ide kan være at tage jeres egen klapvogn med i flyet eller i bilen, afhængig af den form I vælger at rejse med. Derudover er det vigtigt at have legetøj med, som kan berolige den lille, hvis der er lidt for mange indtryk og anderledes rutiner, end hvad der er normalt derhjemme.

Ellers er det også en super god ide at sørge for, at der er et babybadekar på værelset, i lejligheden eller i huset. Så er der nemlig gode muligheder for at pjaske uden for, mens I ligger og soler. Hvis I skal ud at opleve noget eller skal på en mere aktiv rejse, kan I ikke rejse uden en bæresele eller en vikle.

På den måde har I alle sammen jeres hænder fri, og det er meget lettere at komme rundt sådan fremfor at skulle slæbe på en barnevogn eller klapvogn. Hvis I skal have købt en inden afrejse, så se her på strækvikler, som sikrer en god siddestilling for jeres baby.

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk