Ta’ hunden med på ferie

Det er altid dejligt at tage på ferie, og endnu bedre hvis du kan tage hele familien med. En familiehund anses ofte som en del af familien, og det er jo egentlig også hyggeligst når ingen bliver efterladt. Vi guider dig igennem tips og tricks, til at tage hunden med på ferie.

Transport

Mange tager familiehunden med på bilrejse. Denne form for transport er en nem måde at rejse på, når du skal have hunden med. Du skal ikke tage hensyn til andre passagerer i modsætning til andre transportmidler, så som fly eller tog. Du kan altid holde øje med hunden, og du kan stoppe når i har lyst, i forhold til din hunds behov. Vær dog opmærksom på hunden i forhold til varmen i bilen. Hunde kan nemt blive overophedet bag i bilen, og få hedeslag.

Med fly går det selvfølgelige hurtigere, og hvis i skal langt, er dette måske jeres eneste mulighed. Der er forskellige regler hos de respektive flyselskaber, undersøg det, derfor grundigt inden du booker flybilletter. Hunden kan medtages i flykabinen hvis den vejer 8 kg, eller under. Hvis hunden vejer mere, skal den placeres i det tryksikrede lastrum, i en transportkasse. Transportkassen skal du selv sørge for at anskaffe. Du skal dog være opmærksom på, at alle hunde mere eller mindre bliver stresset når de flyver.    

I de forskellige europæiske lande, må hunde, i udgangspunkt gerne medtages i tog. Dog er der forskellige regler, omkring de forskellige afgange, om hvorvidt hunden må medtages i det givne tidspunkt. Undersøg derfor grundigt reglerne, inden i tager afsted.

Kontakt dyrlægen

Du skal altid kontakte dyrlægen, inden du rejser med din hund. Dyrlægen ved hvilke vacciner og papirer, samt pas, hunden skal have, inden i tager afsted. Hunden skal blandt andet vaccineres mod rabbies. Som ansvarsperson overfor en hund, er det vigtigt at du også selv får de forskellige vacciner, inden i rejser. På Blivvaccineret.dk kan du læse om vacciner, samt booke tid til at blive vaccineret. 

Gode destinationer med hund

Der er steder som er mere egnet til at rejse hen, med hund. Tyskland er en meget populær hundedestination. Dette er nok grundet, deres eget syn på hunde. Du vil nok opleve at din hund vil blive klappet og kælet og inviteret ind på restauranterne sammen med familien. De fleste steder må din hund gerne løbe frit i Tyskland, bortset fra de større byer.

Toscana er også blevet en god hundedestination. Flere og flere strande er lavet om til hundevenlige strande, alene i Livorno-pronvinsen, er der 11 hundestrande. Toscana er kendt for smukke landskaber, hvor din hund kan få lov til at boltre sig.

Østrig er også en god destination, hvis du ønsker at medbringe din hund. Østrig er kendt som et vandreland, med masser af natur og vandrestier som du og din hund kan udforske sammen. I de forskellige badesøer, er det ofte tilladt for hunde at hoppe i. De fleste restauranter tillader endda, at du tager hunden med ind på restauranten.

Hundens trivsel

Det er vigtigt at du sørger for at din hund trives på rejsen. Sørg for at have godt med hundesnacks og foder, som hunden er vant til. På den måde undgår du, at din hund bliver syg på rejsen. Hos Gilpa finder du et stort udvalg af hundefoder, til enhver hund. Gilpa har specialiseret sig i kornfri hundefoder, som er særdeles godt for sensitive hunde.

Ta’ hunden yndlingslegetøj med på rejsen, en masse vand, en vand skål og en masse hundeposer, så du er klar til det meste på turen. Ha’ altid hunden i snor, når i stopper rastepladser, det går ikke, at hunden er til gene for andre.

 

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk