Tag ud og rejs i dit sabbatår

Det er mere eller mindre forventeligt at du skal holde et sabbatår. Det er dog spørgsmålet, hvordan du ønsker at bruge det. Nogle tjener en masse penge hjem til at flytte hjemmefra, andre bruger tiden på at fordybe sig i en hobby og tredje tager ud og rejser. Selvom det kan føles skræmmende at forlade Danmark i nogle måneder, så er det det hele værd. Læs hvorfor herunder.

1.      Du kan opleve præcis det du drømmer om

Som ung har du mange drømme. Det kan dog ofte føles som om, at du bliver holdt tilbage af familien, af økonomien eller din egen usikkerhed. Slip alle disse tanker fri. Vælger du at rejse i dit sabbatår, så skal du blot følge de drømme du selv har, for det er nu du har tid til at indfri dem og opleve den store verden på egen hånd. Planlæg rejsen hjemmefra således du kan råde over din økonomi og undersøge mulighederne for at besøge netop de steder, som du har drømt om.

2.      Du bliver moden

Hvis du vælger at rejse alene, så kommer du hjem som et andet menneske. Du planlægger størstedelen alene, skal navigere rundt i fremmede lufthavne, lande og byer og vil derfor lære at tage et ansvar på dig, som du ikke før har haft. Desuden får du meget tid med dig selv, hvor du får mulighed for at kende sig selv og lære dine egne grænser at kende på en ny måde end du vil have fundet dem derhjemme. Når du er afsted, er det også dit eget ansvar at holde hjulene i gang. Derfor kan det være en god ide at tjene penge mens du er afsted, så du ikke skal gå på kompromis med rejsen.

3.      Du får helt nye bekendtskaber

Da du rejser alene på fremmede breddegrader, så er du også mere åben for at møde nye mennesker. Formentligt vil du møde en masse andre unge, som også er ude at rejse fra forskellige lande. Nok kan I alle være spredt over hele verden, når turen går hjem, men du vil få bekendtskab med nye kulturer og have kontakter over hele verden. Når du skal besøge dine venner efterfølgende, kan det være at mange af dine vacciner stadig er gældende, så frygt ej.

Indlægs forfatter: Rejsetricks.dk